De 3 leukste uit Portugal!

De 3 leukste uit Portugal!

Hi, ik ben Katelijn, getrouwd met Michiel en wij hebben twee kids Joppe en Minette. 
De Langeveldjes
In het dagelijkse leven ben ik druk met onze eigen bedrijven, de website www.mippe.nl, een webwinkel voor vrolijke woonaccessoires, stationery en design. En met onze ontwerpstudio Studio Mippe waar we interieuraccessoires en meubels ontwerpen in mooie kleurtjes. Elke maand schrijf ik een blog over al het leuks wat wij in onze webwinkel en ontwerpstudio te bieden hebben. 

 De 3 leukste uit Portugal!  

De drie leukste uit Portugal, ja beetje vaag is de titel van deze blog wel. Want zijn het nu de drie leukste plekken, de drie leukste hotels, de drie leukste personen (en staat Ronaldo daar dan wel of niet bij 😊 ) of zijn het een paar van de mooiste Portugese producten op Mippe.nl…
Nou je raadt het vast wel, het gaat natuurlijk om het laatste. En na een mooie vakantie in Portugal geef ik natuurlijk wat tips die je niet wilt missen.

De Powerful Girls en Speed
Op een middag liepen Michiel en ik heerlijk te struinen door de straatjes van Porto, toen we in Padaria Aguas Furtadas terecht kwamen. Een prachtige winkel met kaarten, posters en keramiek. En dan niet zoals je in het gemiddelde toeristenwinkeltje tegenkomt, maar echte kunstwerkjes. Van gek tot absurd.

Kiss with Mask Padaria Porto Meisje in Porto   

Ik was heerlijk aan het neuzen toen mijn oog viel op zo’n geweldige Powerful Girl, ik kon haar niet laten staan. Dus naast wat mooie kaarten en souvenirs hup ook deze Powerful girl mee terug naar Nederland.

Tijdens een heerlijk Portje aan de Douro heb ik meteen een bestelling geplaatst!

Eenmaal terug in ons appartement, midden in het centrum van Porto, ben ik meteen de kunstenaar gaan opzoeken en wat bleek zij maakt naast deze prachtige dames nog veel meer moois in haar atelier in Porto. Zoals de servieslijn Speed, echt prachtig en net als de powerful girls allemaal met de hand gemaakt. Ik was meteen verkocht. Tijdens een heerlijk Portje in één van de Porthuizen (tip😊) langs de Douro heb ik meteen de eerste bestelling geplaats. En nu zijn ook deze prachtige dames en de leuke fijne mokjes bij ons in Nederland verkrijgbaar.

 

Flower shelf Mippe met powerful girl Manu Speed servies Powerful girls!

Beestachtige mooie eyecatchers
Niet in Portugal kwamen we deze dieren tegen, maar op de beurs Show Up in Den Bosch. Michiel was meteen verkocht en ik eigenlijk niet lang daarna ook, zeker nadat we met de gepassioneerde ontwerpers Rita en Thiago (ja ook 😊 uit Porto) spraken.

Natuurlijk mag er ook mee geknuffeld worden, maar eigenlijk zijn de dierenfiguren van het Portugese designlabel Carapau ontworpen als stijlvolle interieuraccessoires. Elk dier is vervaardigd van traditionele Portugese Burel, een stof gemaakt van 100% wol en bewerkt volgens een ambachtelijk proces dat zijn oorsprong kent bij de vroegere bergbewoners. Vervolgens worden ze zorgvuldig met de hand genaaid en opgevuld.

Tijdens onze vakantie hebben we de Burel Factory in Serra da Estrela bezocht en wat een beleving was dat !(TIP😊) Onze eigen woonkussens Sweet Soft van Studio Mippe worden ook in deze fabriek gemaakt. Ik zal daar binnenkort een apart blog aan wijden, want het is te leuk en mooi om dit even snel en kort tussendoor te melden.
Maar goed deze dierenfiguren zijn al wereldwijd bekend om hun hoge kwaliteit en verkrijgbaar bij gerenommeerde winkels als het Japanse Ioya, Goodeeworld, Nordstrom en Barneys New York. En sinds kort zijn wij ook aan dit lijstje toegevoegd.

 Ned de Luiaard van Carapau Atelier Carapau Porto De olifant van Carapau

 Costa Nova
Wij plannen altijd wel de grote lijnen tijdens de vakantie, maar laten altijd wel wat ruimte om de route en bestemmingen nog wat aan te kunnen passen. Want ja je weet maar nooit wat je allemaal tegen kunt komen. Zoals bijvoorbeeld de te gekke Lungo- en Espresso kopjes van Costa Nova. En naast dat ze er heel tof en kleurrijk uitzien, drinken ze ook nog eens heel fijn.

We kwamen erachter dat het merk vernoemd is naar een kustplaats vlak onder Porto. Nadat wij Porto verlieten, richting Lissabon en voor een tussenstop in Figueira da Foz waar Michiel nog wat jeugdherinneringen had liggen 😊 zijn we naar de kust gereden, je raadt het al naar Costa Nova. En dit pittoreske vissersdorp is bekend door de prachtige gestreepte huizen, in geweldige kleurtjes. Vroeger waren dit schuilhuisjes voor de vissers, tegenwoordig doen ze dienst als (vakantie) huizen. En zijn ze een dankbaar object om gefotografeerd te worden en de kleurtjes hebben wij meegenomen in de vorm de koffiekopjes!

De kleurtjes hebben wij meegenomen in de vorm van de koffiekopjes!

 Grespresso Geel Costa Nova Mippe  Huizen Costa Nova Portugal Grespresso Costa Nova Mippe

 

Zo dit waren ze de 3 leukste merken uit Portugal die te vinden zijn op mippe.nl en je hebt meteen een paar leuke tips voor Porto en omstreken meegepakt.

Ben je nu nieuwsgierig geworden en wil je ook van die mooie originele producten in huis? Neem dan snel een kijkje op onze website om alles wat beter te bekijken.

Ik heb HIER een collectie aangemaakt, zodat je niet lang hoeft te zoeken!

Tchau, tenha um bom dia!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.